dissabte, 29 de desembre de 2012

Què és el “web 2.0″?


Desde aquest espai virtual m'he proposat anar desgranant una mica la xarxa 2.0, sobretot per analitzar les seves amplies possibilitats.

Primerament anem a fer una mica d'història:

Internet va sorgir oficialment l’any 1969, es coneix com una xarxa mundial d’ordinadors conectats entre si i funciona mitjançant una commutació de “paquets” (informació empaquetada gràcies a l’ús d’un protocol d’internet). Aquesta ens permet beneficiar-nos d’una serie de serveis, com el correu electrònic, xats, transferència de documents, jocs online, l’hipertext i el “world wide web”.
Una de les èpoques més importants per el món internauta es “l‘esclat de la bombolla puntcom” l’any 2000, ja que durant aquest any s’inverteixen molts diners en capital de risc (anys 90), fins que al març del 2000 varies empreses van desapareixer.Va ser l’any 2004 que va apareixer el concepte de “web 2.0″, el seu creador va ser Tim O’Reilly, aquest es editor i publica llibres sobre noves tecnologies.

En que consisteix?

Gràcies al web 2.0 els usuaris creen, editen i comparteixen contingut gràcies a la creació d’una xarxa d’interrelacions. Alguns exemples en son el “flickr, slideshare o el twitter. Apareix el concepte de “arquitectura de la participació”, i es que a partir d’aquest descubriment moltes webs depenen de l’activitat col·lectiva dels usuaris. Els continguts es classifiquen lliurement (folcsonomia). Amb tot això els webs petits incrementen considerablement, ja que tenen un gran poder. Permenten a l’usuari una gestió col·laborativa de la informació, mitjançant l’ús de l’anomenat programari social. Realment va suposar un abans i un després en el món virtual, gràcies al qual l’usuari ha deixat de ser un espectador i ha passat a ser el creador del contingut dels webs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada