dilluns, 25 de març del 2013

Toni Cruanyes presenta nou llibre a Canet


Toni Cruanyes es Llicenciat en Periodisme i Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, també ha fet ampliacions d'estudis a les Universitats de Stirling, Escòcia (1996) i de Florència (1998).

El passat dissabte 23 de març vaig tenir el plaer de fer-li una entrevista per La Caixa Tonta de Ràdio Arenys i a més vaig assistir a la presentació del seu tercer llibre: "Un antídot contra l'extrema dreta"(3i4) guanyador del Premi Joan Fuster d'Assaig, Premis Octubre 2012 al seu poble, Canet de Mar, concretament a la Biblioteca Municipal, on es va poder comprovar un cop més el poder de convotaoria d'aquest canetenc que malgrat el tinguem una mica lluny el porta sempre allà on va i això la gent li va retornar amb una gran afluència de públic on la sala principal de l'edifici obra de l'arquitecte Domench i Montanter va quedar petita. El va acompanyar la Diputada al parlament per ERC, Gemma Calvet i la presentació de l'acte a càrrec del Director de Ràdio Canet i amic Quim Masvidal.

Va ser una presentació molt amena on, a més a més de conèixer alguns secrets del llibre els assistents vam poder fer preguntes ben diverses tant a l'autor com a la Diputada al parlament. El llibre parla de l'immigració massiva, de globalització, de xenofòbia, de religions, de nacionalismes... Són conceptes capitals per a entendre l'auge de l'extrema dreta a Europa. És el fenomen polític més important de l'inici del segle XXI, i encara no tenim les eines bàsiques per a fer-hi front. Ens trobem descol·locats davant una crisi que ens amenaça doblement: al nostre nivell de vida i als nostres valors democràtics i de llibertats individuals.


Toni Cruanyes va deixar clar que no és en qualsevol cas un llibre de respostes sinó el contrari, ens farà pensar als lectors mitjançant preguntes que van sorgint sobre la situació en la qual ens veiem immersos. Sens dubte aquest llibre es una reflexió lúcida, valenta, necessària i que fa moltes de les preguntes que cal fer, per tal de trobar les respostes que necessitem. Enhorabona per la feina Toni!

Us deixo un fragment amb vídeo de l'acte que vaig enregistrar:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada