dilluns, 7 de gener del 2013

Encara no tens el teu twitter?


 El twitter es una eina microblogging, concretament es una aplicació “web 2.0″. El twitter forma part d’aquestes noves xarxes socials, en les quals els usuaris penjen missatges instantanis amb els quals els altres usuaris poden saber exactament o que estem fent o el que farem, això si no podem utilitzar més de 140 caracters!

L’èxit de twitter principalment ve donat perquè es molt senzill, funciona com la gent, ja que tu decideixes quan publicar, combina perfectament amb el facebook on el blogger, es pot actualitzar desde el mateix mobil i permet extensions. El que podem donar a coneixer principalment als internautes mitjançant aquesta nova eina es: què estic fent, què fare, fer un cop d’ull a la resta de twitters, retuitejar (reenviar missatges), què he fet, què he vist, missatge per a algú, una cita, una pregunta, col·laboració amb d’altres usuaris. En definitva twitter es una manera de compartir i col·laborar.

Podriem dir que es una eina força útil, concretament per esta al corrent de coses que van succeint en temps real, anteriorment va ser util per succesos com uns incendis que es van produïr a Califòrnia, ja que gràcies a twitter els veins s’anaven avisant per on anava el foc. Un terratrèmol a la Xina, ja que es van anar penjant missatges de gent que explicava com es trobava. I també un altre cas força conegut va ser l’aterratge al riu Hudson al gener del 2009, ja que un usuari de twitter va difondre la foto més vista d’aquest succés. I per últim comentar que diversos mitjans de comunicació, gent del món de la política, etc… ja s’han apuntat al twitter i tu a què esperes???

Us deixo amb una entrevista que van fer al creador de twitter, Jack Dorsey.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada