dissabte, 12 de gener del 2013

Dor "Confíar en el destí"



Avui m'agradaria parlar de la pel·lícula índia Dor dirigida per Nagesh Kukunoor, un film que realment t'atrapa i et dóna l'oportunitat d'endinsar-te en l'Índia més profunda. Personalment m'agrada molt el cinema asiàtic, properament tractaré altres pel·lícules com aquesta. Shankar ha de viatjar a treballar a Aràbia Saudita però li promet que romandrà en contacte amb ella enviant-li part dels diners que guanya, per pagar els deutes de la família. Quan passa un temps sense notícies d'ell, i Meera flama i descobreix que ha mort. A partir d'aquest moment es converteix en una vídua a qui únicament li permeten anar a orar al temple.

Una de les seqüències que més m'ha agradat, ha estat la del balla, quan estan enmig del desert i es posen a fer una dansa de bollywood amb mocadors de colors, és com una picada d'ullet al cinema més comercial, però dins d'un film més independent.
És una pel·lícula que podria passar per cinema independent europeu tranquil·lament, penso que és una cinta treballada i el guió és molt correcte i demostra que no solament el cinema europeu sap realitzar cintes independents de qualitat. Els plans i la música estan molt cuidats.

Realment en aquest film podem veure molt millor com viuen les dones a l'Índia, els seus costums, ritus i manera de viure. Sobretot et crida l'atenció el tema de la parella i que casar-se comporta acceptar moltes coses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada