dimecres, 23 de gener del 2013

Un programa de qualitat en primer time tindria audiència?



Fa un temps vaig veure un debat al programa Àgora de TV3 on parlaven de la qualitat televisiva on experts de diferents àmbits de la comunicació parlaven sobre el tema i mentre el veia em vaig qüestionar les següents preguntes.

1) Un programa de qualitat en primer time tindria audiència? Per què?
Depenent dels programes amb els que competeixi, ja que avui dia el que premia en moltes ocasions es el morbo i els programmes com Gran Hermano o programmes en els quals es parlin de temes polemics.

2) Els telespectadors tenen la culpa o part de culpa, de la “tele-escombreria”?
En part si, ja que son els que segons alguns experts ells son els que tenen el poder de triar o no un canal de televisió mitjançant el mando a distancia. Encara que això es molt relatiu, ja que un cop estas mirant un programa de televisió que emet imatges morboses costa molt o t’oblides de canviar de canal, ja que tots som humans. Sobretot remarcarq ue els pares han d’educar als seus fills alhora de veure la televisió.

3) Què ha de diferenciar la televisió publica de la televisió privada?
Principalment la programació, que hauria de ser molt més cultural i amb menys publicitats que la resta de canals generalistes, cosa que no es així en molts casos.

4) És necesaria l’existència de consells reguladors? S'hauran de controlar els continguts televisius des de fora o és suficient l’autorregulació?
Segons una part dels tertulians seria bo poder crear com una espècie de Consell Audiovisual a nivell estatal, encara que Lazarof o Jordi Arqué estan en desacord, ja que ells crecen que amb l’autorregulació es suficient, cosa que fins ara ha quedat demostrat que no serveix, ja que els canals actuen amb impunitat de programació i per tant no segueixen cap pauta concreta, ni de continguts ni de valors a trasmetre a l’espectador, simplement es un “tot per l’audiència”.

5) Cap a on va la televisió segons els experts?
La televisió segons els experts s'està modernitzant cada vegada més, degut a que els joves utilitzen molt més Internet per mantenir-se informats, ja que el public més Fidel a la televisió es la gent major d’edat. Actuament s’estan fent proves per emetre per telèfon mobil i per Internet amb qualitat i amb nous serveis molt més interactius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada